Kip thaise curry min
Verhaal

Alle kleuren curry

De ene curry is de andere niet

Fris, pittig, kruidig, verrassend, … allemaal synoniemen voor de Thaise keuken. Met curry als constante. Zowel de rode, gele als groene variant geven kleur aan het bord. Wat geeft het net z’n specifieke kleur? Met welke ingrediënten serveer je deze currysoorten?

Tags bij dit verhaal

Beginnen bij de basis

De verschillende curryvarianten hebben vrijwel allemaal dezelfde basis. Chilipepers, citroengras, korianderwortels, sjalotjes, kaffir (limoenblad) en look vormen de uiteindelijke pasta. De pepers bepalen de kleur en smaak. Ah ja! Gerechten met curry zoals wij ze kennen, worden ondersteund door een zachte zweem van kokosmelk.

Rode curry

Gemaakt van rode, gedroogde chilipepertjes. Hou je van felle smaken met aardse, kruidige ondertonen – this is your match! Deze soort is bijzonder veelzijdig. Serveer ‘m bij runds, eend, varkensvlees en groenten.

Groene curry

De meest felle van de drie. Groene pepertjes spelen de hoofdrol. Verse koriander, limoenblad en Thaise basilicum frissen de boel op. Dit is er eentje voor de heat lovers. Pittig, scherp en fris zijn de drie sleutelwoorden van deze groene vriend. Traditioneel gegeten met visballetjes, kip, runds of tofu! Bijzonder lekker met boontjes of sugar snaps.

Gele curry

Toegankelijke, milde curry voor zij die het wat zachter willen. Deze soort doet ons aan kerrie denken. Hij krijgt z’n kleur door de gebruikte kurkuma. Naast deze specerij wordt de curry opgeleukt met mosterdzaad, komijn en korianderzaad. Bijzonder lekker bij vis en kip.

Hela... Er zijn er nog andere!

Massaman curry

Deze curry baadt in Midden-Oosterse invloeden. Denk aan kruidnagel, nootmuskaat en kaneel. De aanzet is eerder zoetig met verrassende zuurtjes. Traditioneel gegeten met aardappelen, rundvlees en bijzonder lekker met lams.

Panang

Denk aan rode curry met een zachte toets. Mild, licht, zacht en zoet. Lekker met malse stukken kip.

Van Eccelpoel88 Van Eccelpoel85

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93