IMG 20190806 WA0001
Verhaal

Belcampi - 100% Belgische pasta

De allereerste Belgische pasta!

Tags bij dit verhaal

Belcampi produceert 100% Belgische pasta! Ze onderzochten samen met de studenten van Thomas More of de harde durumtarwe zich ook op Belgische bodem thuis voelt...

Wat blijkt? De harde tarwesoort gedijt opperbest in... De Kempen!

La pasta di Campi

De Kempense teeltgronden vertonen gelijkenissen met die in zuiderse landen.

Het betreft zachte zand-leemgronden die de warmte lange tijd vast houden en met een grote waterdoorlatendheid. Ideaal voor de harde tarwesoort.

Van land tot linguine

De harde tarwe wordt eerst gemalen tot griesmeel, gekneed, gevormd en gedroogd. Alles gebeurt volgens de hoogst geldende kwaliteitsnormen en -eisen.

Belcampi bewaakt de volledige keten: van de keuze van zaaigoed, het zaaien zelf tot en met het produceren en verpakken van de pasta.

Op de website vind je zelfs lekkere recepten voor iedere pastasoort.

Momenteel omvat het Belcampi-assortiment spaghetti, penne, linguine en fusili in droogverpakking.

Italiaanse pastasoorten, maar 100% Belgisch. De pasta krijgt dan ook het Belgicult label. Een oorspronglabel voor voedingsproducten van eigen bodem.

Die bodem levert pasta met een mooie, intens gele kleur, de juiste hardheid en een uitzonderlijke rijkdom aan eiwitten en proteïnen.

Profijt voor pastaboeren

De durumtarwe doet een verdiende duit in het zakje van de pastaboeren.

Deze soort tarwe levert de boeren meer op dan traditionele gewassen zoals graan, maïs en bieten.

Belcampi is dus goed nieuws voor Belgische agricultuur en bovendien bijzonder lekker!

Ga jij 'm uitproberen?

IMG 20190806 WA00001 IMG 20190806 WA0003 IMG 20190806 WA0002

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93