Landbouwleven
Verhaal

Belgisch Wagyurunds

Parel uit het Pajottenland

Het Hof Van Ossel is één van de parels uit het Pajottenland. Op de omringende weilanden grazen Wagyu-runderen – gemoedelijk en zonder stress. 100% raszuiver én Belgisch. Ontdek ‘de kaviaar onder het rund’ in onze vleestoog.

Tags bij dit verhaal

Wagyu

Deze naam doet bij elke vleesliefhebber een belletje rinkelen. Voor de betekenis van de naam hoef je niet al te ver te zoeken. Wagyu betekent ‘Japans Rund’ in het, nu ja, Japans.

Een witte vetdooradering kenmerkt het vlees. Je ziet zo wanneer je met een stuk van dit edele rund te maken hebt. Noem het gerust ‘keizerlijk’. In Japan werd – en wordt het nog steeds - gegeten door de elite.

Het Hof Van Ossel importeerde in 2007 raszuivere embryo’s van deze bijzondere soort. Na heel wat onderzoek en studie, gingen ze in 2015 over naar de verkoop van op en top Belgisch Wagyuvlees. Ze grazen rustig op de omringende weilanden. De koeien leven in alle rust. Aangezien deze runderen het beste van zichzelf geven, is dat een evidentie.

Puur natuur

Dit hemelse stukje vlees maak je klaar met een side van ‘respect’. Door de mooie vetdooradering heeft het geen vetstof nodig. Bak het zo in de pan. Op het einde kan je het kruiden met grof zeezout. Vermijd bombastische sauzen en geniet van pure smaken.

Garanties

  • 100% raszuiver
  • Stressvrije fok
  • Uniek in België
IMG 20200620 WA0003 IMG 20200612 WA0002

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93