Schermafbeelding 2023 01 19 om 13 58 11
Verhaal

RACLETTE-PRET

serveer een heerlijke racletteschotel!

Wat serveer je bij raclette? Wij leggen het uit van naaldje tot kaasdraadje. Het Zwitserse gerecht doet menig harten sneller slaan. Klaar voor een portie kaaslava? Scroll dan snel verder.

Tags bij dit verhaal

Raclette is een van de meest bekende Zwitserse gerechten. Het bestaat al sinds mensenheugenis. Ontstaan door herders die maandenlang hun schapen vergezelden in de zomer. In de bergen aten ze brood, gedroogd vlees en gesmolten kaas.

De naam is afgeleid van het Franse woord 'racler' wat schaven of schrapen betekent. Het principe is een kaaswiel doormidden snijden en laten smelten aan een warmtebron. Of warm de raclettekaas op in kleine pannetjes.

Daarna drapeer je de gesmolten kaaslava op een broodje, gekookte aardappelen of groenten. Ook charcuterie, augurkjes of champignons vormen de ideale match. Serveer jouw kazen met een fris wit wijntje. Een heerlijke Gewürztraminer, bijvoorbeeld!

Een greep uit onze raclettekazen:

MORBIER:

Befaamde kaas met de typische grijze streep van as. Gemaakt van ochtend- en avondmelk van koeien. Kaas met pittige en zoete toetsen.

ST. BERNARD RACLETTE:

Halfzachte kaas met een gewassen korst. Gemaakt van gepasteuriseerde, deels afgeroomde melk. Romig, met aardse toetsen van noten en een hint van boter.

APPENZELLER:

Gouwe ouwe uit Zwitserland. De kaaskorst krijgt een mengsel van witte wijn, zout, peper en kruiden mee. De Kraütersulz - of het kruidenmengsel - is uiterst geheim!

STELVIO:

Halfharde kaas met een gewassen korst. Vernoemd naar de berg Stelvio-Stilfser. Een kruidige kaas met een volle, krachtige smaak. Bovendien is deze smaakbom lactosevrij.

Smaken om van te smelten, dus...

Bestel jouw exemplaar online!

Delicious food plate high angle VE656 stelvio

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93