Vegetarisch lr 21
Verhaal

De radijs: een koddige knol!

Belgisch en naar seizoen...

In deze periode van het jaar floreert de radijs. Een pittig knolletje bomvol karakter.

Olleke bolleke radijzenknolleke....

De smaak van de radijs hangt af van de bereidingswijze. Hou je niet van de typisch pittige smaak, gooi ‘m dan even in de kookpot. Gekookt of gestoofd smaakt de radijs zoeter. Z'n pit heeft hij van z'n verre neef, de mosterdplant.

Een geschilde radijs smaakt zachter. Let wel: de kleurpracht gaat verloren. Radijzen zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en vormen. Van wit tot rood, rond of kegelvormig: dat is afhankelijk van het ras.

Radijzen bewaar je het best in de koelkast. Daar blijven ze het langst in vorm. Liefst in een plastic zak voorzien van gaatjes. Zo geven ze minder snel een krimp.

Radijzen hebben veel weg van een snoepje. Maar hebben eigenschappen waar zelfs een paaseitje niet aan kan tippen: ze zijn rijk aan water, vitamine C en vezels.

SERVEERTIP: probeer eens op bruschetta gemaakt van ons artisanaal stokbrood! Werk af met een bloemetje van het radijsloof: smaak – én stijlvol.

Pad thai 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93