Minhoto grijpt
Verhaal

gerijpt rundvlees

Tijd maakt rijp

De beenhouwers zijn bijzonder trots op de rijpingskast. Een schatkamer waar stukken rundvlees van verschillende soorten rijpen tot de perfectie. Gerijpt vlees is karaktervol van smaak en zacht van structuur. Dé perfecte hoofdrolspeler van jouw bord.

Tags bij dit verhaal

Hoofdingrediënt: geduld

In de rijpingskast geldt de wet van de geduldigste. De verschillende stukken rundvlees rusten in een perfect gekoelde kamer waarin temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie perfect zijn uitgekiend. Dry aging gebeurt steeds met vlees aan het bot. Onze équipe beent het vlees met plezier voor je uit.

Na twee weken rijpen, treedt de werking van enzymen in. Het vlees wordt zachter. Het water verdampt. Wat overblijft, is een heerlijke, boterige smaak.

Gerijpt vlees is karaktervol. Kruid het vlees niet te veel. Geniet van de unieke smaak die het rund te bieden heeft. Dit vlees verdient immers alle aandacht. Vermijd bombastische sauzen of ingewikkelde sidedishes!

Onze soorten:

HOLSTEIN - OP VOORRAAD

Een koe afkomstig van onze Noorderburen. Deze melkkoe levert uitzonderlijk lekker vlees op. Je herkent het aan een dieprode kleur en een grove vezel. Geniet van een volle, boterige smaak.

LIMOUSIN - TE VERWACHTEN

Franse, roodharige koe. Het vet is een tikkeltje geler en is een ware smaakbom. Mals met een vezelige structuur.

AUBRAC - TE VERWACHTEN

Franse rundersoort. De kruiden en grassen die op het menu van de Aubrac staan, geven smaak aan het vlees. Mooi doorregen vlees met een romige smaak en zachte textuur.

BLONDE AQUITAINE - NOG EVEN WACHTEN

Een kruising van maar liefst drie Franse rundersoorten. Het feit dat hier Limousin en Charolais in meespelen, maakt het alleen maar veelbelovend! Een klein maar smaakvol ras.

Benieuwd naar de smaak van deze krachtpatsers? Informeer naar ons dagelijks aanbod aan de beenhouwerij! Ontdek de voorradige selectie op de webshop.

Van Eccelpoel109 VE69 cher VE70 hel

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93