Raw meat with ingredients cooking
Verhaal

gerijpt rundvlees

Tijd maakt rijp

Onze beenhouwers zijn bijzonder trots op de rijpingskast. Een schatkamer waar verschillende stukken rundvlees van verschillende soorten rijpen tot de perfectie. Gerijpt vlees is karaktervol van smaak, zacht van structuur en dé perfecte hoofdrolspeler van jouw bord.

Tags bij dit verhaal

Hoofdingrediënt: geduld

In de rijpingskast geldt de wet van de geduldigste. De verschillende stukken rundvlees rusten in een perfect gekoelde kamer waarin temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie perfect uitgekiend zijn. Dry aging gebeurt nagenoeg steeds met vlees aan het bot. Onze équipe beent het vlees met plezier voor je uit.

Na twee weken rijpen, treedt de werking van enzymen in. Het vlees wordt zachter. Een uitzonderlijke, boterige smaak is het gevolg van water dat verdampt. Ook een mooie vetmarmering speelt daarin een rol.

Gerijpt vlees heeft een uitgesproken smaak. Het is op z’n best simpel als het simpel gebakken is in bruisende boter. Kruid het vlees niet te veel maar geniet van de unieke smaak die het rund te bieden heeft. Dit vlees verdient het om in de spotlight te staan. Vermijd bombastische sauzen of ingewikkelde sidedishes!

Onze soorten:

HOLSTEIN - OP VOORRAAD

Een koe afkomstig van onze Noorderburen. Deze melkkoe levert ook uitzonderlijk lekker vlees op. Je herkent het aan een dieprode kleur en een grove vezel. Geniet van een volle, boterige smaak.

LIMOUSIN - TE VERWACHTEN

Franse, roodharige koe. Het vet is een tikkeltje geler. De marmering zorgt voor een unieke smaakbeleving. Het malse vlees heeft een vezelige structuur. Sappig, mals stukje vlees.

AUBRAC - TE VERWACHTEN

Nog een Franse rundersoort. De kruiden en grassen die op het menu van de Aubrac staan, geven smaak mee in het vlees. De smaak is fijn van karakter. Mooi doorregen vlees met een romige smaak en zachte textuur.

BLONDE AQUITAINE - NOG EVEN WACHTEN

Een kruising van maar liefst drie Franse rundssoorten. Het feit dat hier Limousin en Charolais in meespelen, maakt het alleen maar veelbelovend! Een klein maar smaakvol ras. Lekker vlees met een malse structuur.

NORMANDE - NOG EVEN WACHTEN

Qua structuur vergelijkbaar met het West-Vlaams rood. Net zoals het West-Vlaamse rund, is de Normande een dubbeldoelkoe. De melk wordt gebruikt om Camembert van te maken. Vlees boordevol power met een romige textuur.

Benieuwd naar de smaak van deze krachtpatsers? Informeer naar ons dagelijks aanbod aan de beenhouwerij! Ontdek de voorradige selectie op de webshop.

Fresh steak piece with knife table min Butcher showing rack ribs Zesrib

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93