Hoofdingrediënt: geduld
In de rijpingskast geldt de wet van de geduldigste. De verschillende stukken rundvlees rusten in een perfect gekoelde kamer waarin temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie perfect zijn uitgekiend. Dry aging gebeurt steeds met vlees aan het bot. Onze équipe beent het vlees met plezier voor je uit.
Na twee weken rijpen, treedt de werking van enzymen in. Het vlees wordt zachter. Het water verdampt. Wat overblijft, is een heerlijke, boterige smaak.
Gerijpt vlees is karaktervol. Kruid het vlees niet te veel. Geniet van de unieke smaak die het rund te bieden heeft. Dit vlees verdient immers alle aandacht. Vermijd bombastische sauzen of ingewikkelde sidedishes!
Onze soorten:
HOLSTEIN - OP VOORRAAD
Een koe afkomstig van onze Noorderburen. Deze melkkoe levert uitzonderlijk lekker vlees op. Je herkent het aan een dieprode kleur en een grove vezel. Geniet van een volle, boterige smaak.
LIMOUSIN - TE VERWACHTEN
Franse, roodharige koe. Het vet is een tikkeltje geler en is een ware smaakbom. Mals met een vezelige structuur.
AUBRAC - TE VERWACHTEN
Franse rundersoort. De kruiden en grassen die op het menu van de Aubrac staan, geven smaak aan het vlees. Mooi doorregen vlees met een romige smaak en zachte textuur.
BLONDE AQUITAINE - NOG EVEN WACHTEN
Een kruising van maar liefst drie Franse rundersoorten. Het feit dat hier Limousin en Charolais in meespelen, maakt het alleen maar veelbelovend! Een klein maar smaakvol ras.
Benieuwd naar de smaak van deze krachtpatsers? Informeer naar ons dagelijks aanbod aan de beenhouwerij! Ontdek de voorradige selectie op de webshop.