Champignons 2
Verhaal

We are the champignons

Allemaal paddenstoelen - Paddenstoelenwijzer

Wijzer worden in champignonsoorten? Ontdek verschillende soorten aan de hand van onze champignonwijzer!

Ken jij deze champignonsoorten al?

Witte champignon

De witte kleur heeft de champignon te danken aan de donkere omgeving waarin hij groeit.

De all time klassieker is een ware vitaminekampioen en een rijke bron van verschillende mineralen!

Kastanjechampignon

Verschilt van z’n broertje door een donkere kleur en stevige structuur. Verliest minder vocht dan z’n witte kompaan, dus slinkt bijna niet.

Gekenmerkt door z’n nootachtige smaak.

Portobello

Een reuzenversie van de kastanjechampignon. Portobello's zijn bekend om hun stevige, vleesachtige structuur. Vul 'm op of gebruik de reus als hamburgerbroodje!

Shii-Take

Oorspronkelijk uit Japan. Staat bekend om z’n kruidige smaak en geur. Neemt veel vocht op, wat ‘m ideaal maakt om te roerbakken.

Oesterzwam

Deze smakelijke paddenstoel heeft een zachte, vlezige smaak en komt perfect tot z’n recht in roomsausen.

Snij de oesterzwam niet, scheur ‘m in stukken, anders komt ie niet volledig tot z’n recht.

Chantarel

Boschampignon met een peperachtige smaak. Zalig lekker gebakken met een gefruit sjalotje en geplette look.
Perfect bij eieren of hartige taarten.

Truffel

Deze delicatesse wordt gevonden door getrainde varkens of honden. Ze komen namelijk op de wortels van eiken voor. Deze paddenstoel is aromatisch en uiterst smaakvol.
Zalig bij kalkoen, pasta of risotto.

Eekhoorntjesbrood

Porcini voor onze Italiaanse vrienden. Deze paddenstoel heeft een romige, aardse smaak en is heerlijk in stoofpotjes of bij pasta.

Morielje

Zakjeszwam met een sponsachtige structuur. Proef z’n intense, aardse smaak.
Probeer gebakken bij wild of in een roomsausje.

Champignons Chantarel Shii take

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93