Ken jij deze champignonsoorten al?
Witte champignon
De witte kleur heeft de champignon te danken aan de donkere omgeving waarin hij groeit.
De all time klassieker is een ware vitaminekampioen en een rijke bron van verschillende mineralen!
Kastanjechampignon
Verschilt van z’n broertje door een donkere kleur en stevige structuur. Verliest minder vocht dan z’n witte kompaan, dus slinkt bijna niet.
Gekenmerkt door z’n nootachtige smaak.
Portobello
Een reuzenversie van de kastanjechampignon. Portobello's zijn bekend om hun stevige, vleesachtige structuur. Vul 'm op of gebruik de reus als hamburgerbroodje!
Shii-Take
Oorspronkelijk uit Japan. Staat bekend om z’n kruidige smaak en geur. Neemt veel vocht op, wat ‘m ideaal maakt om te roerbakken.
Oesterzwam
Deze smakelijke paddenstoel heeft een zachte, vlezige smaak en komt perfect tot z’n recht in roomsausen.
Snij de oesterzwam niet, scheur ‘m in stukken, anders komt ie niet volledig tot z’n recht.
Chantarel
Boschampignon met een peperachtige smaak. Zalig lekker gebakken met een gefruit sjalotje en geplette look.
Perfect bij eieren of hartige taarten.
Truffel
Deze delicatesse wordt gevonden door getrainde varkens of honden. Ze komen namelijk op de wortels van eiken voor. Deze paddenstoel is aromatisch en uiterst smaakvol.
Zalig bij kalkoen, pasta of risotto.
Eekhoorntjesbrood
Porcini voor onze Italiaanse vrienden. Deze paddenstoel heeft een romige, aardse smaak en is heerlijk in stoofpotjes of bij pasta.
Morielje
Zakjeszwam met een sponsachtige structuur. Proef z’n intense, aardse smaak.
Probeer gebakken bij wild of in een roomsausje.