Van Eccelpoel22 1
Verhaal

Van Eccelpoel maakt whisky

...van bier!

Dat onze versmarkt als vat vol ideeën fungeert, is algemeen geweten. Uit onze gedachtenstroom distilleerden we drie whisky's met éénzelfde basis. Maak kennis met de verschillende uitvoeringen in de drankenafdeling.

Tags bij dit verhaal

Het bierdistillaat rijpte 3,5 jaar in Schotse whiskyvaten. Daarna kreeg de whisky een extra finish van enkele maanden op sherryvaten.

“Normaal gezien rijpt whisky op ex-Bourbonvaten. De whiskyvaten geven een specifiek karakter. De First Fill Oloroso-sherryvaten voegen fruitige en ronde toetsen toe.”, zegt Jeroen, onze specialist sterke dranken.

BELGIAN SINGLE MALT - 43% vol.:

  1. Lichte toetsen van amandel, gedroogd fruit.
  2. Florale aroma's met toetsen van vanille, chocola en gekonfijte sinaas.

PEATED BELGIAN BLENDED MALT - 43% vol.:

  1. Mooie geturfde expressie door toevoeging van distillaat van geturfde mout.
  2. Hints van gedroogd fruit, appel, vanille en speculoos.


CASK STRENGTH BELGIAN SINGLE MALT - 54%vol.:

  1. Rijke, volle tonen van amandel, gedroogd fruit en appel.
  2. Afgewerkt met fijnere aroma's van munt en citrus.
  3. Recht uit het vat gebotteld.
Van Eccelpoel21 1 Van Eccelpoel20

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93