Het bierdistillaat rijpte 3,5 jaar in Schotse whiskyvaten. Daarna kreeg de whisky een extra finish van enkele maanden op sherryvaten.
“Normaal gezien rijpt whisky op ex-Bourbonvaten. De whiskyvaten geven een specifiek karakter. De First Fill Oloroso-sherryvaten voegen fruitige en ronde toetsen toe.”, zegt Jeroen, onze specialist sterke dranken.
BELGIAN SINGLE MALT - 43% vol.:
- Lichte toetsen van amandel, gedroogd fruit.
- Florale aroma's met toetsen van vanille, chocola en gekonfijte sinaas.
PEATED BELGIAN BLENDED MALT - 43% vol.:
- Mooie geturfde expressie door toevoeging van distillaat van geturfde mout.
- Hints van gedroogd fruit, appel, vanille en speculoos.
CASK STRENGTH BELGIAN SINGLE MALT - 54%vol.:
- Rijke, volle tonen van amandel, gedroogd fruit en appel.
- Afgewerkt met fijnere aroma's van munt en citrus.
- Recht uit het vat gebotteld.