Kaasschotel
Verhaal

Hoe serveer ik de beste kaasschotel?

De 7 kaasgeboden

Portie gezelligheid serveren? Volg onze tips en creëer de perfecte kaasplank.

Tags bij dit verhaal

De perfecte kaasplank

Maak jouw kaasplank compleet! Volg onze tips: schik sfeer en gezelligheid op jouw schotel.

  1. Geniet ten volle van kaas op kamertemperatuur. Zo ontwikkelen de smaken zich het best. Haal de kaas zo’n twee uur op voorhand uit de koelkast.
  2. Brood maakt de plank! Serveer kaas met originele broodsoorten. Een knapperig stokbrood, smaakvol notenbrood en een getoast rozijnenbroodje zijn onmisbaar bij verschillende kazen. Lees hier welk brood bij welke kaassoort past! Oh ja, een potje goede boter mag uiteraard niet ontbreken…
  3. Ga voor kazen uit verschillende families, met verschillende texturen en smaken. Onze kaasmeesteres selecteert steeds een geiten – of schapenkaas, een witschimmel, roodbacterie, harde of halfharde kaas en een blauwschimmelkaas om mee af te sluiten.
  4. Let op de schik – en snijwijze van de verschillende kaasjes. Zachte kaasjes kan je perfect met een botermesje serveren. Maak van ronde of vierkante kazen spietjes. Harde of halfharde kazen kan je als staafjes schikken. Snij cilindervormige kazen in schijfjes.
  5. Voorzie bij elke kaas een apart mes. Zo kunnen de smaken niet vermengen.
  6. Leg de kaas op volgorde van zacht naar pittig. Duid met vlaggetjes de kaassoorten aan.
  7. Garnituur maakt of kraakt de plank. Klassiekers zoals noten, crackers, gedroogd en vers fruit mogen uiteraard niet ontbreken. Ga eens voor vijgen, knapperige groentjes, verschillende chutneys en confituur! Breng fraîcheur op je plank met zilveruitjes, augurkjes en pickles.
Ve779

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93