Een kaasplank zonder brood is bij Van Eccelpoel not done. Ga aan de slag met onze verschillende broodsoorten. Stuk voor stuk gemaakt met veel liefde en verse desem. Verbaas met kaas én brood!
Alles draait om smaken...
Mix en match met onze verschillende kaas- en broodsoorten. Een greep uit ons assortiment:
- Artisanaal stokbrood: neutraliseer je smaakpalet met stukjes artisanaal stokbrood. Zo ben je klaar voor een nieuwe smaaksensatie!
- Leontinebrood: stevig broodje, op z'n best in grove stukken gesneden. Deze gezonde smaakbom is de ideale match bij abdijkazen of kazen van de roodbacterie-familie.
- Rozijnenbrood: zoet en zout zijn uitstekende partners. Een getoast sneetje rozijnenbrood smaakt top bij kazen met een sterke smaak. Probeer zeker bij Reblochon of Stilton.
- Notenbrood: past uitstekend bij harde, sterke kazen. Wij denken bijvoorbeeld aan verschillende bergkazen. Op het menu van de bergkoeien staan verschillende bloemen en kruiden uit de bergen. De ietwat harde, droge kazen hebben een unieke smaak. Dat in combinatie met een stukje notenbrood: zalig lekker!
... en texturen
Nog een belangrijke bij een kaasavond zijn verschillende texturen. Verschillende krokantjes zorgen voor een extra portie schwung.
- Wederom: artisanaal stokbrood. Dit knapperig broodje is de perfecte metgezel bij zachte, lopende kazen zoals Vacherin Mont d'Or.
- MOR-crackers: Noorse crackers gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Verkrijgbaar in twee soorten: Rye & Buttermilk en Cornmeal & Poppyseed. Uitstekend als dipper bij zachte kazen, of als proevertje bij roodflora kaas.
- Verduijn's Sesame Cracker: hartig koekje op basis van sesam en zeezout. Ideaal bij een ietwat zoetere kaas zoals geitenkaas met rozijntjes van de Polle.
- Knapperig toastje met rozijnen: ideaal bij sterk afsmakende, zachte kazen. Probeer eens bij een pittige Gorgonzola!
Psst... Maak je kaasschotel helemaal af met een zelfgemaakte chutney!