Blinkend & blozend
Koop steeds vérse kersen. Kersverse vruchtjes blinken en zijn stevig van textuur. De kleuren variëren van intens purper, helderrood, geel met een blosje tot de kleur van de avondzon. De smaak verschilt van zoet tot zuur. De zure soort staat bekend als kriek en wordt meer verwerkt in gebak, hartige gerechten en stoofpotjes.
Bewaar kersen in het groente- en fruitvak van jouw koelkast. Bij voorkeur in een plastic zakje.
Slaapverwekkend... maar allesbehalve saai!
Nood aan een verkwikkende nachtrust? Een handjevol kersen doet wonderen. Het is een natuurlijke bron van melatonine. Dat stofje brengt je in no time in dromenland. Ook sporters doen baat bij deze gezonde snack. Kersen zorgen voor een sneller herstel van spieren én zijn ontstekingsremmend.
De steenvruchtjes zijn een bron van antioxidanten en vitamine C.
Kers op de taart
Torenhoge clichés bevatten toch een deel waarheid. Dit sierlijke vruchtje presenteert bijzonder mooi. Gebruik kersen als opsmuk van desserts, salades of bij de borrelplank!