Monteren
Verhaal

Keukenterm van de dag: Monteren

Monteren: als je dacht dat dit enkel met fotografie en film te maken heeft, heb je het grondig mis!

Tags bij dit verhaal

Je kan een saus of soep 'monteren'. Dan werk je ze op met stukjes koude boter. Dat zorgt voor een betere binding en mooie glans!

Het hulpmiddel om te monteren: een garde.

Roer met een garde de kleine stukjes boter door de saus heen. Neem boter die rechtstreeks uit de koelkast komt. Dat zorgt voor het beste resultaat.

Verwarm de saus niet te fel, zo ontloop je schiftingsgevaar. Het gevaar ontweken: Je bent met glans geslaagd!

Door te monteren geef je een zacht randje aan de saus. De smaak wordt vol en romig. De structuur glad en zacht.

De boter is de verbindende factor. Hiermee krijg je glanzende stoofvleessaus. Of een andere saus naar smaak en gerecht.

TIP: warm de saus niet meer op na gebruik. Door het hoge vetpercentage treedt dikwijls schifting op.

Monteren_2

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93