Pladijs, of schol voor onze Noorderburen, is verkozen tot vis van het jaar! Net op het juiste moment. Het platte visje is nu op z’n best. Ontdek ‘m in de vistoog.
Het Vlaams centrum van Agro –en visserijmarketing, beter bekend als VLAM, bekroont ieder jaar een vis tot ‘vis van het jaar’! Zo zetten ze parels uit de Noordzee extra in de spotlights. Pladijs is eigenlijk bijvangst van tong, maar daarom niet minder lekker. Integendeel: dit visje is op z’n best tussen juni en oktober.
Veelzijdige vis
De pladijs is een kameleon onder de vis. Krokant op vel gebakken, gepocheerd of gestoofd,... pladijs schittert steeds weer op je bord. Geniet van fijn, stevig visvlees dat perfect tot z’n recht komt in verschillende gerechten.
Tip
Pladijs bak je perfect krokant met een laagje bloem! Het fijne visvlees kan tijdens het bakken wel eens uit elkaar vallen. Bloem kan dat verhelpen.