VE287 2
Verhaal

Knapperige Cordon Bleu

Schnitzel, maar dan beter

Stel je voor. Een knapperige cordon bleu voor je neus. Mes en vork in de aanslag. Door het korstje heen snijden. De twee helften uit elkaar trekken. En dan... een lava van smeuïge kaas. Het bakken kan wel eens een gedoe zijn. Volg onze tips voor de perfecte cordon-cuisson!

Bomma knows best

Voorzie het juiste materiaal. Een pan met een dikke bodem en een spatel. Een vork maakt namelijk gaatjes in het vlees. Meer kans dat de kaas ontsnapt! Wij gingen ten rade bij de bomma voor de perfecte cordon bleu.

  1. Laat de pan warm worden op middelhoog vuur.
  2. Gebruik een royale hoeveelheid boter.
  3. Korst de cordon bleu aan. Laat bakken en zet het vuur zachter.
  4. Zie je dat het korstje gevormd is aan de ene kant? Tijd om het stukje vlees om te draaien met een spatel!
  5. Nog even wachten op een goudbruine andere zijde.

Geen geknoei? Gebruik de oven

Wist je dat je een cordon bleu perfect in de oven kan klaarmaken?

  1. Breng de cordon bleu op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Doe de cordon bleu in een ingevette schaal. Laat 30 à 40 minuten garen.
Fried cordon bleu meat chicken cutlet with ham cheese black background top view

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93