Kardemom
Verhaal

Kruid van de dag - Kardemom

Maak van koken met kardemom je nieuwe uitdaging

Laat jouw keuken overheerlijk ruiken met enkele pittige peulen!

Tags bij dit verhaal

Kardemom is familie van gember. Dit kruidje kan men voornamelijk in Afrika en Azië terugvinden.

Door z'n zoete, scherpe en toch frisse geur kan het zowel in zoete als hartige gerechten worden gebruikt.

Verwerk kardemom gemalen of als hele zaden. Het aroma komt het beste tot zijn recht als je de peulen pas voor gebruik opent. Rooster de zaden even in de pan, daarna vijzelen, en ze halen het beste naar boven in andere specerijen.

Je vindt het voornamelijk in curry én, jawel, speculaas terug. Maar ook gecombineerd met fruit weet kardemom te verrassen.

In bereidingen verspreidt het kruid een heerlijke geur in de keuken.

Kamp je met een slechte adem? De oude Egyptenaren reinigden hun tanden door op kardemompeulen te kauwen! Ook is het uitstekend tegen gasvorming ...

Bij Van Eccelpoel gebruiken we het kruid liefst in cocktails én in koffie.

Een heerlijk kopje koffie, dat smaakt. Helaas zorgt het ook voor een verhoogde uitscheiding van essentiële mineralen. Enkele peulen kardemom...

Het verlies wordt verholpen!


Kardamom 1 Kardamom 2

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93