KRI9139 1
Verhaal

Lekkers bij het Grillen

BBQtips van onze sommelier

Geen barbecue zonder een uitgebreide selectie vlees, vis of groente... Alhoewel, een goed glaasje wijn erbij fungeert altijd als de spreekwoordelijke kers op de taart. Ons wijnteam zet je alvast op weg naar de juiste keuze.

Tags bij dit verhaal

Hou volgende algemene tips alvast in het achterhoofd:

  1. Bij een BBQ lopen de temperaturen meestal hoog op. Serveer dus geen te warme wijn. Bewaar je wijnen op een koelere plek of in een ijsemmer.
  2. Barbecueën: da’s lang tafelen in de zon. Schenk geen al te zware wijnen. Hou het leuk en luchtig. Alsook voor de wijntjes. Drink voldoende water tussendoor.

Als aperitief kunnen we onze huis-cava Mas Copa aanraden. Een ware allemansvriend met een tintelende, aangename afdronk.

Gegrilde vis, zeevruchten en salades

Frisse, geurige witte wijn vormt hier de perfecte match. Onze eigen Montgravet is een blend van Sauvignon Blanc en Chardonnay.

Laat je verleiden door een bekoorlijke eerste indruk in het glas. Een blinkende, lichtgele kleur nodigt uit voor een eerste neus. Geniet van een verfrissend boeket van citrus. Daarna volgt een rijke, elegante smaak, met een boterige touch die typisch voor Chardonnay.

Wit vlees en gevogelte

Hier kunnen we zeer uitgebreid in gaan. Of je nu fan bent van een krachtige witte wijn, kruidige rosé of een fruitig rood wijntje: hier kan het allemaal!

Vis/vlees met marinade

We gaan voor een krachtige rosé of een rode wijn met voldoende zuren.

Rood vlees

Een stuk lams of gegrild rundvlees verdient een krachtige partner. We raden een smaakvolle rode wijn aan zonder al te veel alcohol.

DSF7813 KRI9192 Indian summer lr 32

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93