reddit breitling avenger mens 46mm b m2233010 black dial quartz lamp as well outline associated with the dialogue to do with unique, showcasing the main actions associated with the three-dimensional outline.cheap copy rolex day date 118239 rolex calibre 2836 2813 mens silver dial 12mm draws in thousands of online surfers.
Minhota - Van Eccelpoel
Minhoto grijpt 1
Verhaal

Minhota

Portugese Krachtpatser

Op zoek naar een bijzonder stuk vlees? Onze beenhouwers raden een ware parel aan: gerijpte Minhota. Minhota rundvlees komt uit het Noorden van Portugal. De gespierde dieren trokken eeuwen karren voort. Nu staat het vooral bekend om de gemarmerde textuur en weergaloze smaak.

Tags bij dit verhaal

Van landbouw...

Het sterke rund krijgt de naam van de streek mee – Minho. De Minhota is een Portugees neefje van het Spaanse Rubia Gallega. Tot 2002 werden de twee namen door elkaar gebruikt. Enkele jaren voordien kreeg de Minhota een eigen stamboek.

De runderen trokken zware karren voort in de landbouw. Tegenwoordig zijn er nog een paar aan het werk in de visserij. De Minhota’s zijn trekkers van karren in de zee.

De koeien leven verspreid over Portugal. De Minhota bekleedde de helft van de Portugese veestapel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen hun aantallen drastisch af. Eind jaren negentig besluit men om daar iets aan te doen. Vandaar het stamboek en officiële onderscheidende naam.

… Tot bord

Het vlees van de Minhota is bijzonder gemarmerd. Tijdens het bakken smelt het vet weg. De steak transformeert in een sappige smaakbom. Heerlijk op de grill. Serveer het vlees liefst bleu of saignant – zo komen alle smaken perfect uit. Of probeer het eens met zelfgemaakte chimichurri en ovenaardappeltjes!

VE BBQ188 VE BBQ187

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93