Sojasaus 3
Verhaal

Oh ja, sojasaus!

Een verrassende smaakmaker uit her verre Oosten is sojasaus! Met het begin van het nieuwe Chinese jaar, zetten we dit smaakbommetje graag in de kijker.

We hebben het specifiek over Chinese sojasaus. Want ieder Aziatisch land heeft z’n versie van dit zoutje.

Sojasaus is ook oorspronkelijk afkomstig uit China. Een paar ingrediënten zorgen voor saus vol smaak: sojabonen, tarwe, water en zeezout fermenteren en worden uitgeperst. Hier hebben we, net als bij olijfolie, ook een eerste persing die kwaliteitsvoller is.

Ook maken we onderscheid tussen lichte en donkere sojasaus.

De lichte sojasaus is lichter van kleur (no shit, sherlock) maar is ook dunner. De ingrediënten worden kort gefermenteerd. Het is een uitstekende smaakmaker bij wokgerechten en wordt veelal als dipsaus bij sushi gebruikt.

De donkere sojasaus geeft voornamelijk kleur aan een warm gerecht. Het heeft een langer fermentatieproces en er wordt karamel of suikersiroop aan toegevoegd. De smaak is minder zout dan z’n dunnere kompaan.

Onze aanrader: Lien Ying Terriyaki- en sojasaus.

Sojasaus

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93