VE lr 3500
Verhaal

Olijfolie JOS

Vol, zacht en prikkelend

Charlotte Van Eccelpoel zet samen met Kristof Huysecom de droom van haar papa Jos verder. Met handenarbeid en al het schoons van de natuur, schotelen ze een weergaloos product voor. ‘JOS’, een Italiaanse olijfolie, is een eerbetoon aan de smaak.

Tags bij dit verhaal

JOS: een familieverhaal

Jos Van Eccelpoel is de broer van Delphine en Karel, de drie kinderen van stammoeder Leontine. Jos overleed helaas in 1990 op 40-jarige leeftijd. Dochter Charlotte is, net als haar papa, verzot op lekker eten en drinken.

Ze heeft een bijzondere neus voor smaakschatten. Kaas, wijn, olijfolie, … Al wat appetijtelijk is, kruist op één of andere manier haar pad. Charlotte wil haar passie omzetten in eigen, hoogwaardige producten waarvan mensen volop kunnen genieten.

Met resultaat: de queeste leverde een onwijs lekkere olijfolie op. JOS is een hommage aan Jos én het terroir.

Ontdekkingsreis van de smaak

Charlotte en Kristof begonnen een Italiaanse ontdekkingsreis van de smaak. Na twaalf jaar strandden ze aan de voet van Monte Amiata, vlak aan de Italiaanse kust. Deze heilige berg huisvest een olijfgaard met bomen van zo’n 200 jaar oud. De olijven, Olivastra Seggianese, behoren tot de absolute top. De uitgedoofde vulkaan is bijna 2000 meter hoog en pampert de wijngaarden van zowel Montecucco- als Montalcinowijn.

De olijfgaard zelf ligt in de Gouden Vallei. Het Italiaanse Conca d’Oro, kleurt letterlijk goud in de zomer. Het prachtige landschap is een rijke voedingsbodem voor verschillende smaken. Veel lekkere zaken vinden hier hun oorsprong. Denk aan alles waar Italië bekend om staat: hammetjes, salami, kazen, wijn, honing, … Oké, wanneer boeken we die vlucht naar Italië?

Ongelooflijke olijfolie

Het smaakkoppel nam gelauwerde olijfperser Poderi Borselli onder de arm. Een vakman doorspekt met knowhow doorgegeven van generatie op generatie. Kortom: een man waarbij er olijfolie door de aderen stroomt. De olijven worden bijvoorbeeld op dezelfde dag geplukt en verwerkt. Zo gaan er nauwelijks antioxidanten verloren. Een vroege oogst zorgt dan weer voor minder opbrengst, maar een uitmuntende kwaliteit.

Net als bij wijn, spelen verschillende weersomstandigheden en het terroir een grote rol. Hoewel de smaak ieder jaar anders kan zijn, is de fluwelen ondertoon van de Seggianese constant.

JOS olijfolie is net als een goed glas bubbels... Vol, zacht, prikkelend in de keel én we krijgen er geen genoeg van!

Volg hier hun verhaal!

2 C7 AE481 FDB6 40 CB 998 C 3 ABA344 DEC75 1 BEF209 F 2214 4619 9 A95 EA163893 F02 C 77 F79 F34 D5 EA 481 F 8051 BABE6 F95193 A

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93