Geraak jij van je stuk door biefstuk? We geven je een overzicht van verschillende soorten steak. Zo kies je altijd het juiste stukje rundvlees!
Côte à l'os
Vers afgesneden door onze beenhouwer himself!
Een koninklijk stuk vlees afkomstig uit het rugstuk. Eigenlijk is het een stuk uit de zesrib waar de rib nog aan zit.
Het stuk rib en randje vet zorgen voor extra smaak! Vlees van de rib is zachter en vetter dan de andere stukken rundvlees.
Zesrib
Voor de liefhebber: een stuk van de entrecôte, afgesneden vanaf de zesde rib (vandaar de naam).
Het omvat het gedeelte tussen de spiering en het lendenstuk.
Het is een dik stuk vlees met been. Zonder het been wordt het ook wel 'entrecôte van de zesrib genoemd'.
Het vlees is mooi gemarmerd, wat zorgt voor een mooie, volle smaak.
Kogelbiefstuk
Vlees vanuit de dikke ziel, dicht bij het kogelgewricht.
De kogel is een stuk dat vastzit aan de bovenbil. Het magerste en grootste deel in de bil van een rund.
De kogelbiefstuk is dan ook een zalig, mals stuk vlees dat smelt op de tong!
Carpaccio wordt vaak gesneden van de kogelbiefstuk.
Steak eerste keus
Een vergeten stuk van de schouder maar o zo mals!
Het proberen/proeven waard...
Lees hier meer over het West-Vlaams rood!