Linguine
Verhaal

Pasta Linguine - Ster van Genua

Wat is linguine?

Er bestaan meer dan 700 verschillende pastasoorten (!), maar slechts één is de ster van Genua. Wat weet jij over Linguine?

Linguini is de ster van Genua. Of in de volksmond: platte spaghetti.

Het dikkere broertje van spaghetti heeft een doorsnede van 4mm en een elliptische vorm. Onthoud vooral dat Linguine net iets langer moet koken!

Kapitein der pasta’s

Noem Linguine gerust de kapitein der pasta’s. Hier varen Genuese vissers maar al te graag voor uit.

Linguine vormt een geweldige match met vis en zeevruchten. Toevalstreffer of niet: Al dat lekkers is massaal te vinden in de nabijgelegen Ligurische zee!

Geen wonder dat de Italiaanse kustbewoners (én wij) wild zijn van Linguine.

Elk kuststadje kent wel een specifiek succesrecept met mosselen, scampi’s, garnalen, inktvis, ansjovis of kokkels. Ze gaan allemaal rechtstreeks uit de zee de kookpot in.

Pasta al volonté, euhm, vongolé

Het meest gekende recept is ongetwijfeld pasta vongolé: De topper van ei en durumtarwe verrijkt met verse venusschelpjes.

Linguini combineert ook goed met groentjes, verse pesto (naar 't schijnt kan je de beste in Genua terugvinden) en olieachtige of romige sausen.

Pasta linguini loco

Met pasta Linguini is het feest! Vieren doet men in Genua met slierten in plaats van slingers. Bij elk feest wordt er een dampend bord linguine ‘al pesto’ voorgeschoteld.

Hoe eet jij deze pastasoort het liefst?

20190923 121023 Pasra Linguine 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93