Vlees
Verhaal

Rubia Gallega

Spaanse passie

Rubia Gallega is één van de nieuwste buitenlandse rundersoorten die we rechtstreeks invoeren. Dit Spaanse ras leeft stressvrij in weilanden nabij Santiago de Compostella. Een lokale veekoopman kiest de beste stukken voor ons uit! De Spaanse stukken vlees rijpen minstens drie weken in onze rijpingskast...

Tags bij dit verhaal

Rechtstreekse import

Een toevallige ontmoeting leverde weergaloze kwaliteit op. We botsten op een Spaanse veekoopman met een kennersoog voor het Rubia Gallegarunds. Hij selecteert vlees voor lokale sterrenzaken en gelukkig ook voor onze toog. Bij het proeven van een staal, werden we oorverdovend stil. De slagers stonden versteld van dit ongeziene smaakniveau.

De Spanjaard verkent voor ons het lokale rundlandschap en heeft nauw contact met plaatselijke boeren. Hij kiest de beste stukken met een mooie vetmarmering, speciaal om enkele weken te laten rijpen. Een rijping van minstens drie weken garandeert mals vlees met een sublieme smaak.

Doordat we deze unieke soort zelf invoeren, kunnen we weergaloze kwaliteit aan een vlijmscherpe prijs aanbieden.

Malse smaakbom

Het Rubia Gallegarund leeft kalmpjes aan op uitgestrekte weilanden. Ze smullen er van verschillende smaakvolle grassen en kruiden. De runderen genieten van een zeebriesje afkomstig van de Atlantische Oceaan. Dat alles heeft invloed op de smaak. Het gemarmerde vlees is uitzonderlijk mals, met een licht gekruide, zilte toets.

TIPS van onze veekoopman:

  1. Haal het vlees zo’n 1,5 uur voor het bakken uit de koelkast.
  2. Kruid het vlees voor het bakken met Himalayazout. Werk af met een draai van de pepermolen.
  3. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Thumbnail 2

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93