Wees een creatieve ti-ta-tofunaar met onze smaakvolle vegetarische nieuwigheden! (Excuseer ons voor de woordmop: konden we niet laten liggen).
Tofu
Oorspronkelijk uit het Oosten, nu gelukkig beschikbaar in onze contreien. Deze calorie - en cholesterolarme vleesvervanger bestaat uit sojabonen.
In principe kunnen we tofu makkelijk benoemen als een sojakaas. Het is namelijk een plantaardig stremsel van sojabonen. Je kan het drie à vier dagen koel bewaren in een laagje water.
Tofu is uitermate geschikt voor marinades aangezien het verschillende smaken absorbeert.
Zacht, hard of gerookt: tofu bestaat in verschillende varianten.
Seitan
Deze Oosterse tarwe-koek bestaat uit tarwegluten gewonnen uit meel. Absoluut niet glutenvrij maar wel een licht verteerbare proteïnebom!
Seitan past uitstekend als 'gehakt' in een vegetarische spaghetti bolognaise. Deze veelzijdige allemansvriend smaakt even goed gebakken, geroosterd of in een kruidig stoofpotje.
Net als vegetarische collega tofu neutraal van smaak: marineren maar!