Tour de France 3
Verhaal

Verschillende streken, verschillende smaken

De Franse keuken

Wie heeft er zin in een culinaire tour door het l'Hexagone?

Franse gastronomie? Da’s moeilijk te definiëren. Aangezien Fransen het liefst werken met lokale producten, verschilt de keuken van streek tot streek. Waar geen twijfel over mogelijk is? De déjeuner is voor Fransen heilig!

“Pascalleke, voor mij een dagschotel!”

Bovenal bemin één God: da’s voor de Fransen lekker eten. Samen tafelen is een must. Daarom duurt de lunchpauze in Frankrijk bijna een halve dag. De déjeuner neemt zo’n twee uur in beslag. De Fransen trekken de lokale restaurants is, waar er hartelijk met elkaar wordt omgegaan.

Alles moet wijken om heerlijk te tafelen met een plat du jour. Een telefoontje van de baas wordt dan ook pertinent geweigerd.

Franse B&B

De grote B’s in Frankrijk zijn: brood en boter. Geen enkele maaltijd gaat voorbij zonder brood. Een afwasmachine is overbodig in Frankrijk: een bord wordt zorgvuldig uitgekuist met een stuk brood.

De andere B definiëren we als boter. Amerikaanse tv-kokkin Julia Child, die Amerika leerde koken à la façon Française, zweerde dat er nooit genoeg boter kan zijn. De meeste Franse sausen die wij kennen, hebben dan ook een basis van, juist ja, boter!

Lokaal centraal

Zoals eerder gezegd, kan je geen stempel drukken op de échte Franse keuken. De Fransen verwerken voornamelijk lokale producten in hun gerechten.

Zo zul je zowel een zuurkoolschotel als bouillabaise kunnen verorberen tijdens een road trip op de Route du Soleil.

Een ding is zeker: de Franse keuken mag dan wel klassiek zijn, ze zal nooit vervelen!

Tour de France VE104

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93