Home made egg pasta min
Verhaal

Tromgetruffel...

gezellige zwam

Het truffelseizoen loopt op zijn laatste benen. We kunnen nog een drietal weken genieten van deze aromatische, smaakvolle zwam! Plaats jouw bestelling via bestellingen@vaneccelpoel.be.

Tags bij dit verhaal

Verbaas aan tafel met truffel. Schaaf verse, zwarte wintertruffel over je gerecht. Wedden dat je scoort? Echt de waarheid, geen gezwam! Deze truffel importeren we zelf en is beperkt verkrijgbaar. Bestel 'm via bestellingen@vaneccelpoel.be om zeker te zijn van jouw portie!

Portie smaak van onder de grond

Een truffel is een onderaardse paddenstoel. De wintertruffel heeft een kenmerkende smaak en structuur. Hij is bijzonder intens van aroma. Deze soort doet het bijzonder goed in warme gerechten. Schaaf op het laatste moment over je schotel. Het gezellige zwammetje is nu op z'n best. Superlekker op een omelet, in pasta of risotto!

Take care of your truffle

Hoe moet je de wintertruffel net bewaren? We geven je graag enkele truffel-tips!

  1. Bewaar truffel steeds koel. Pak in met keukenpapier en steek het in een afgesloten doosje. Een lekker alternatief is rijst. De rijst wordt geparfumeerd door de truffel. Ideaal als basis van een risotto.
  2. Je kan truffel 7 à 10 dagen bewaren in een afgesloten verpakking. Verschijnt er een witte waas rond het zwammetje? Verwijder deze voorzichtig met een borsteltje.
  3. Presenteer truffel onder een stolp op een afgedekt koelelement. Ook leuk om truffel te schaven aan tafel voor een extra waw-effect!
  4. Truffel over? Laat even inkoken in port of sherry. Bewaar het in de vriezer en je hebt een smaakvolle basis voor saus!
Truffle mushroom with oil min

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93