Verbaas aan tafel met truffel. Schaaf verse, zwarte wintertruffel over je gerecht. Wedden dat je scoort? Echt de waarheid, geen gezwam! Deze truffel importeren we zelf en is beperkt verkrijgbaar. Bestel 'm via bestellingen@vaneccelpoel.be om zeker te zijn van jouw portie!
Portie smaak van onder de grond
Een truffel is een onderaardse paddenstoel. De wintertruffel heeft een kenmerkende smaak en structuur. Hij is bijzonder intens van aroma. Deze soort doet het bijzonder goed in warme gerechten. Schaaf het gezellige zwammetje op het laatste moment over je omelet, pasta of risotto.
Take care of your truffle
Hoe moet je deze truffel net bewaren? We geven je graag enkele truffel-tips!
- Bewaar truffel steeds koel. Pak in met keukenpapier en steek het in een afgesloten doosje. Een lekker alternatief is rijst. De rijst wordt geparfumeerd door de champignon. Ideaal als basis van een risotto.
- Je kan truffel 7 à 10 dagen bewaren in een afgesloten verpakking. Verschijnt er een witte waas rond het zwammetje? Verwijder deze voorzichtig met een borsteltje.
- Presenteer het onder een stolp op een afgedekt koelelement. Ook leuk om te schaven aan tafel voor een extra waw-effect!
- Truffel over? Laat even inkoken in port of sherry. Bewaar het in de vriezer en je hebt een smaakvolle basis voor saus!