VE231 min
Verhaal

Wild

Het do, ree, mi van wild

Genieten tijdens het seizoen van de smaak! Onze beenhouwers gaan op jacht naar de beste stukken.

Tags bij dit verhaal

Bij het vallen van de bladeren krijgen we instant zin in een lekker stuk wild. Wild is de verzamelnaam van dieren die in een vrije wildbaan leven. Door voldoende uitloop en een gevarieerd, natuurlijk kostje, krijgt het vlees een typische wildsmaak. Jagers zorgen voor de wettelijke aanvoer van het vlees.

We onderscheiden bovenstaande vleessoort van gekweekt wild. De gekweekte variant leeft in een afgebakend gebied. De dieren leven als het ware in een filmset waarin de natuurlijke leefomgeving wordt nagebootst.

Haarwild

Heeft niets te maken met ons kapsel! Haarwild omvat alle diersoorten met een pels of vacht.

HERT: Vlees van het hert is donkerrood en mals. Haal het een half uurtje op voorhand uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Daarna kruiden en kort aanbakken in een hete pan. Hertenvlees eet je best rosé of saignant voor de ultieme smaaksensatie.

HAAS: Een haas is altijd in beweging. Daardoor is het vlees van deze sportieveling bijzonder mals en mager. Een gezond kostje van verschillende kruiden en grassen geeft het vlees z'n typische smaak.

EVERZWIJN: Het neefje van het varken zoals wij het kennen. Door z'n bouw klieft hij door de bossen. Daar doet 'ie zich tegoed aan zijn favorieten: bessen, noten en appels. Het dieet van het wilde zwijn verklaart direct z'n uitgesproken smaak met toetsen van noten en fruit. Vlees van jonge dieren kan je zo klaarmaken. Oudere zwijnen doen prima dienst in stoofpotjes. Heerlijk gecombineerd met tijm, rozemarijn, uienkonfijt en warm fruit...

Vederwild

FAZANT: Smaakbom onder het vederwild. Kort aanbakken in een beboterde pan en afbakken in de oven. Heerlijk met smaken van de herfst zoals witloof, appeltjes, spruiten, … Wil je het vlees extra sappig houden? Omwentel het dan met een laagje spek!

EEND: Hou je van kruidig vlees? Probeer eens eend! Maak inkepingen in de velkant en bak kort, maar krachtig aan. Laat nog even verder garen in een oven van 180°C. Is bijzonder lekker met citrus, abrikoosjes of appel.

PARELHOEN: Kreeg z'n naam door z'n gestippelde verenpak die op pareltjes lijken. Het vlees gelijkt op dat van kip of jonge fazant. Enkel is het uitgesprokener van smaak en kleur. Dit feestelijke vlees bereid je hetzelfde als fazant.

Psst... ontdek het assortiment wildpaté in onze vleestoog!

VE335 min VE232 min

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93