Bel Roys 1
Verhaal

BelRoy’s Bijou – Premium spirits en gebottelde cocktails

Vloeibare parels

Throwback naar 13 april: Ben Belmans,“The Godfather van de Belgische cocktailscene”, brengt BelRoy's naar Van Eccelpoel.

BelRoy’s Bijou is de gerenommeerde cocktailbar van Ben Belmans en Dieter Van Roy in het Antwerpse Zuid.

“Bijou bleek al gepatenteerd te zijn. Daarom kozen we voor een combinatie van onze namen. Et voilà: Belroy’s was geboren!” - aldus barman Ben.

Beide mannen serveren juweeltjes van cocktails uit hun shaker. Alleen daarom al horen ze thuis in Antwerpen Diamantstad.

De ‘Bijou’ in Belroy’s Bijou is een knipoog naar een 19de -eeuwse cocktail op basis van gin, rode vermout en groene chartreuse. Hiermee drukken ze hun trouw uit aan Antwerpen. De ingrediënten van de cocktail doen denken aan diamant (gin), smaragd (chartreuse) en robijn (vermout).

"En een 'Bijouke', dat is toch ook gewoon iets dat ge graag ziet?" - Ben

Ben en Dieter houden van cocktails die puur zijn: kwaliteit en consistentie zijn twee sleutelwoorden die doorschemeren in hun cocktails.

De barmannen maken hun cocktails op voorhand en laten deze rusten op fles om de smaken beter te laten vermengen. Vergelijk het met een spaghettisaus. Die is ook op z’n best als hij enkele uren pruttelt op het vuur.

Het wachten wordt beloond met vloeibare pareltjes. Denk maar aan de BelRoy's Negroni, El Presidente en Vesper Martini (beschikbaar in onze versmarkt).

Vloeibare pareltjes

De spirits zijn de indrukken in een fles gebotteld van ervaringen die Ben en Dieter opdeden in binnen – en buitenland. Ze komen uit het laboratorium ‘BelRoy’s Bijou’ waar de smaken van de volgende BelRoy’s worden gemasterd en verfijnd.

Net als in de drank, staan in de boetiek smaak en verfijning centraal. Het is een gezellig etablissement waar de sfeer wordt gezet met een streepje ouderwetse muziek en geanimeerde barmannen.

Hun signatuur? Wel, dat moeten grote ijsbollen zijn! Een -25°C gekoeld glas, waarin men de cocktail serveert, is een beleving op zich. Op die manier blijft de cocktail aangenaam koud en verwaterd ie niet in gesmolten ijs.

Cocktails, ijsblokjes, sfeer & gezelligheid… Alles is er in huis om er een geslaagde cocktailavond van te maken!

Cheers in het ‘Bijous’? Dat is ‘Celebrate your moment!’

Bel Roys Bel Roys 3 Bel Roys 4

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93