Home | Alle verhalen
- Verhaal
Kreeft eten als een pro? Dat doe je zo!
Kreeft: overheerlijk, maar jeetje, wat een gedoe om op te eten. Geen nood: door de tips van visboer Peter wordt kreeft eten een eitje! (mmh, kreeft met een hardgekookt eitje en cocktailsaus… Over naar het artikel!)
- Verhaal
Vind de perfecte (to)match
Zoveel tomaten om te kiezen, maar heb je geen clou van hun kwaliteiten? Laat onze tomaten zich aan je voorstellen. Je vindt gegarandeerd wat je zoekt!
- Verhaal
Maria Lichtmis - Dag van de pannenkoek
Veertig dagen na kerst, is er nog één laatste kerst-stuiptrekking. Weet jij welke?
- Verhaal
Viva Veggie
We dopen februari om tot vegan maand! Ons keukenteam trok afgelopen zomer naar de Vegetarische Kookstudio in Gent. Onze ploeg leerde de kneepjes van het vegetarische vak tijdens een voedzame workshop.
- Verhaal
Van Eccelpoels Haiku
Wat als we de betekenis van (vers)markt anders opvatten? Na een (z)ware brainstormsessie, kwamen de versen aan het rollen.
- Verhaal
Du pain, du vin et ... le croissant
Een Franse lekkernij die je doet watertanden, dat moet de croissant zijn! Maar is deze botermalse heerlijkheid wel effectief van Franse makelij?
- Verhaal
Wijting: Vis van het jaar
VLAM en de visserijsector bekroonden wijting tot “Vis van het Jaar”. Redelijk onbekend in onze contreien, maar daarom niet onbemind.
- Verhaal
Vragen, opmerkingen, bedenkingen?
Blijf niet met vragen over de Van Eccelbouw zitten, maar deel ze met ons. Surf ook eens naar 'Van Eccelpoel Bouwt'. Deze blog verklapt wat er nog meer op de planning staat.
- Verhaal
De ultieme tulpentips...
Er heerst een koudeprik over het land, toch zeggen we de winter ferm gedag! Van januari t.e.m. april is het tulpenseizoen. Om de tulpen zo lang mogelijk vers te houden, verklapte Bloem & Knop ons de ultieme tulpentips.
- Verhaal
5 redenen om zout van SAL DE IBIZA te proberen
Tijdens deze koude, grauwe dagen hebben we nood aan een vette portie Vitamin Sea. Voor wie geen tijd heeft voor een retourtje Ibiza, stellen we graag een bijzondere zoutsoort voor.
- Verhaal
Hoe serveer ik de beste kaasschotel?
Portie gezelligheid serveren? Volg onze tips en creëer de perfecte kaasplank!
- Verhaal
Spaghetti à la mama
"Wat eten we vandaag?" Als het van Samson & Gert én Van Eccelpoel afhangt: elke dag spaghetti! Maar wat is de herkomst van deze zaligheid?
- Verhaal
L'art du fromage
Zalig lekkere producten ontstaan meestal per ongeluk! Zo ook één van onze favorieten: kaas!
- Verhaal
In het land van Gin & Honing ...
In het land van Gin & Honing heeft elke stad z'n troef. Proef die troef in God Save the Queen gin. Twee urban beekeepers creëren een gouden vloeistof én zorgen voor een stabiele habitat voor de bijen. Hun credo: no bees, no future...
- Verhaal
Fotografe in the Picture
In de aanloop naar een nieuwe website, moest Van Eccelpoel op zoek naar kwalitatieve beelden. Een smartphone en een cursus ‘foodfotografie mét smartphone’, leverden aardige foto’s op. Maar die ontbraken een zekere ‘je ne sais quoi’.
- Verhaal
Keukenteam in de kijker
Lekker eten dat is genieten, proeven, beleven én een sterk keukenteam. Nieuwsgierig naar wie er bij Van Eccelpoel in de potten roert?
- Verhaal
Straffe verhalen...
Zeventig jaar geleden legde de gepassioneerde Leontine Pelsmakers de grondbeginselen van Van Eccelpoel. Ze was een vrouw die eruit sprong, door haar persoonlijkheid en haar activiteit. Heinde en verre raakte ze bekend, maar ken je ook haar bijzonderheden?