Home | Alle verhalen
- Verhaal
Het witte (geschilde) goud
De familie Van Olmen is al generaties lang het kloppende hart achter De Pleynhoeve. De Noorderwijkse familie is bezield door het witte goud. “Tijdens het seizoen staan er élke dag asperges op het menu!” Deze asperges van om de hoek zijn ook geschild te verkrijgen.
- Verhaal
Kleine Smaakmakers
Heb je je altijd al afgevraagd wat die kleine, zoute bolletjes zijn in je vissalade? Het zijn waarschijnlijk kappertjes. Kleine bloemknoppen van de Capparis Spinosa. Gezouten en gepekeld tot een ware smaakbom.
- Verhaal
Kempense geitenkaas Polle
In de idyllische netevallei ligt de Kasterleese geitenboerderij Polle verscholen. Ontdek de droom van Paul D’Haene en zijn vrouw Veerle.
- Verhaal
BEGRIP VAN DE DAG: Mindfoodness
We geven het toe: We zijn niet altijd mee met de laatste challenges. Maar we challengen onszelf tot mindfoodness. Wil je ons hierbij vergezellen?
- Verhaal
Borgoluce: familiedomein met kwaliteitsmicrobe in de genen
Horen kaas, charcuterie en prosecco niet bij de beste dingen in het leven? Wij zijn hier alvast van overtuigd! Sterker nog, we vonden alle ingrediënten op één magnifieke terrein.
- Verhaal
Van Eccelpoels Haiku
Wat als we de betekenis van (vers)markt anders opvatten? Na een (z)ware brainstormsessie, kwamen de versen aan het rollen.