Home | Alle verhalen
- Verhaal
Konishi – vijftien generaties vakmanschap
Konishi is één van de oudste sakébrouwerijen die Japan rijk is. Ondertussen staat de vijftiende generatie aan de brouwketels. In de jaren tachtig krijgt deze brouwerij een Belgisch kantje. Ze importeren vanaf dan Belgische speciaalbieren.
- Verhaal
Champagne en oesters: een luxueus paar
Word jij zenuwachtig bij het vooruitzicht om oesters of een champagnefles te openen? Vrees niet langer, Van Eccelpoel schiet je ter hulp!
- Verhaal
Brouwerij Leysen - Thuisbasis van de Baskwadder
Brouwerij Leysen is de trotse eigenaar van de Baskwadder. De naam van het bier is niet zomaar een verzinsel. Curieus naar de achterliggende betekenis?
- Verhaal
3 tips om langer te genieten van Parmezaan (of andere kazen)
Ben jij iemand die kaas bewaart in de koelkast? Goed. Maar niet helemaal. De spelregels van kaas bewaren, vind je hier. 🧀
- Verhaal
Struise Brouwers
In het schooltje van de Struise Brouwers is er voor brave bieren geen plaats. Ontdek hun specialiteit van de dag: speciaalbieren vol power, gebrouwen op een ecovriendelijke manier.
- Verhaal
Bakken met bonen
Maak eens baktijd voor cake met bonen. Niet met die ene boon die je zo graag in een Koningentaart vindt. Neen. Hier wordt gewerkt met echte peulvruchten!
- Verhaal
HOPSCHEPPERS: "Schep eens wat hop!"
Twee smaakvrienden Tony de Pooter en Jos Saenen begonnen zo’n tien jaar geleden samen aan een wijncursus. Daar leerden ze vooral wijn appreciëren en smaken herkennen. Dat kwam goed van pas toen een nieuwe passie begon te kriebelen: bier brouwen.