Home | Alle verhalen
- Verhaal
Varkenshaasje
Voor een sappig stuk varkensvlees zijn we steeds te vinden! Klassieker bij uitstek is het varkenshaasje. Een mager, mals stuk uit de rug van het varken.
- Verhaal
Mortadella
‘n Italiaanse borrel? Daar hoort zeker Mortadella bij! De Italianen verorberen een kleine 20 000 ton per jaar van deze uit de kluiten gewassen varkensworst. In plakjes, blokjes, op een pizza of in de pasta... Deze veelzijdige topper geeft menig gerecht dat tikkeltje meer!
- Verhaal
SWET
Zacht, explosief, warm, scherp, vurig... Allemaal eigenschappen van verschillende soorten hot sauce. Het Brusselse SWET wil komaf maken met de smaakpapillen-verschroeiende mythes die rond deze bijzondere smaakmakers hangen. SWET maakt lokale, vegan hot sauces voor iedere (potentiële) liefhebber! De basis van deze flesjes? Pepers van eigen kweek.
- Verhaal
We are the champignons
Wijzer worden in champignonsoorten? Ontdek verschillende soorten aan de hand van onze champignonwijzer!
- Verhaal
Bonenkruid: Zuiderse pit voor je plat
Tijdens deze grijze dagen, hopen we toch stiekem dat Zuiderse temperaturen ook tot ons Belgenlandje raken!
- Verhaal
Appelen met peren vergelijken - Nashipeer
De appelpeer, of Nashi peer, is een smakelijk peertje overgevlogen uit Azië! Nashi-peren zitten boordevol vitaminen, mineralen en niet te vergeten: smaak. Heerlijk zo of verwerkt in fruitsalades of marinades. Wel even schillen, de schil is niet eetbaar! Probeer jij deze kanjer uit?
- Verhaal
Carpaccio - Verrukkelijk Verfrissend
Een van onze favorieten is dé Italiaanse klassieker bij uitstek: carpaccio.
- Verhaal
Jonagold Vanlangenaker: Een superster van Limburgse bodem!
Vanlangenaker teelt fruit van hoogstaand niveau. Hierbij ontbreekt de Jonagold niet! Benieuwd naar zijn verhaal?