Home | Alle verhalen
- Verhaal
Brouwerij Leysen - Thuisbasis van de Baskwadder
Brouwerij Leysen is de trotse eigenaar van de Baskwadder. De naam van het bier is niet zomaar een verzinsel. Curieus naar de achterliggende betekenis?
- Verhaal
Proef 't seizoen
Het perenseizoen is begonnen. Deze fruitsoort linken we direct aan de speelplaats. Een smaakvol tussendoortje dat op z’n best is in september-oktober. Ontdek onze verschillende soorten en smaakcombinaties!
- Verhaal
Gin à la Van Eccelpoel
We zijn bijzonder trots op ons nieuwe, straffe drankje. Een Belgian London Dry Gin op smaak gebracht met bijna twintig botanicals. Deze klassebak bevat eigenlijk alles wat we van een goede gin verwachten: florale, aardse tonen met een frisse toets. En een oogstrelend etiket...
- Verhaal
In het land van Gin & Honing ...
In het land van Gin & Honing heeft elke stad z'n troef. Proef die troef in God Save the Queen gin. Twee urban beekeepers creëren een gouden vloeistof én zorgen voor een stabiele habitat voor de bijen. Hun credo: no bees, no future...
- Verhaal
Struise Brouwers
In het schooltje van de Struise Brouwers is er voor brave bieren geen plaats. Ontdek hun specialiteit van de dag: speciaalbieren vol power, gebrouwen op een ecovriendelijke manier.
- Verhaal
Bonenkruid: Zuiderse pit voor je plat
Tijdens deze grijze dagen, hopen we toch stiekem dat Zuiderse temperaturen ook tot ons Belgenlandje raken!
- Verhaal
HOPSCHEPPERS: "Schep eens wat hop!"
Twee smaakvrienden Tony de Pooter en Jos Saenen begonnen zo’n tien jaar geleden samen aan een wijncursus. Daar leerden ze vooral wijn appreciëren en smaken herkennen. Dat kwam goed van pas toen een nieuwe passie begon te kriebelen: bier brouwen.
- Verhaal
Hoe serveer ik de beste kaasschotel?
Portie gezelligheid serveren? Volg onze tips en creëer de perfecte kaasplank.
- Verhaal
Fotografe in the Picture
In de aanloop naar een nieuwe website, moest Van Eccelpoel op zoek naar kwalitatieve beelden. Een smartphone en een cursus ‘foodfotografie mét smartphone’, leverden aardige foto’s op. Maar die ontbraken een zekere ‘je ne sais quoi’.