Home | Alle verhalen
- Verhaal
Tipsy
Tipsy Beer kent een lange geschiedenis. Het verhaal neemt ons terug naar 1898. Bakkerszonen Jan en Jozef Hermans brengen naast brood ook bier rond. Ze kregen de kunst van het brouwen onder de knie en 'Brasserie Frères Hermans' was geboren.
- Verhaal
Brouwerij Leysen - Thuisbasis van de Baskwadder
Brouwerij Leysen is de trotse eigenaar van de Baskwadder. De naam van het bier is niet zomaar een verzinsel. Curieus naar de achterliggende betekenis?
- Verhaal
Olijke Oliere
Toscaanse handen maakten een bijzonder kruikje. Kristof en Charlotte produceren, naast heerlijke JOS-olijfolie, matching olijfkruikjes. Een staaltje handwerk dat gezelligheid en smaak schenkt.
- Verhaal
Olijfolie JOS
Charlotte Van Eccelpoel zet samen met Kristof Huysecom de droom van haar papa Jos verder. Met handenarbeid en al het schoons van de natuur, schotelen ze een weergaloos product voor. ‘JOS’, een Italiaanse olijfolie, is een eerbetoon aan de smaak.
- Verhaal
Struise Brouwers
In het schooltje van de Struise Brouwers is er voor brave bieren geen plaats. Ontdek hun specialiteit van de dag: speciaalbieren vol power, gebrouwen op een ecovriendelijke manier.
- Verhaal
Van Eccelpoel: Gebrand op kwaliteitsvolle koffie
Heb jij een boon voor Van Eccelpoel koffie? Lees dan zeker over onze samenwerking met Blend and Sale!
- Verhaal
Word olijfsommelier!
De smaak van olijfolie ontdek je door te walsen, te proeven en vooral te genieten. Je leest het goed, de handelingen van een sommelier!
- Verhaal
Geuze: een goedlachse zuurpruim!
Een warme lentedag beklinken met een friszure Geuze. Als dat niet leven als God in Frankrijk is… Of als bierliefhebber in ons Belgenland.
- Verhaal
Keukenterm van de dag: Monteren
Monteren: als je dacht dat dit enkel met fotografie en film te maken heeft, heb je het grondig mis!
- Verhaal
HOPSCHEPPERS: "Schep eens wat hop!"
Twee smaakvrienden Tony de Pooter en Jos Saenen begonnen zo’n tien jaar geleden samen aan een wijncursus. Daar leerden ze vooral wijn appreciëren en smaken herkennen. Dat kwam goed van pas toen een nieuwe passie begon te kriebelen: bier brouwen.